Já osobně jsem nedávno potřeboval vybavit školní laboratoř a vybíral jsem laboratorní přístroje právě přes internet, a narazil jsem na https://biolabshop.cz/, kde mají poměrně solidní nabídku. Co se týká financí, výhodou bylo, že tam byly přístroje v různých cenových hladinách, což znamenalo, že je možné sestavit vybavení přesně podle potřeby a rozpočtu. Pořízení přes bylo také praktické vzhledem k dostupnosti detailních informací o každém výrobku, což mi hodně pomohlo při výběru konkrétních modelů. Dodací lhůty byly poměrně krátké a komunikace s obchodem probíhala bez problémů, což u velkých nákupů jistě ocení každý. Rozhodně doporučuji ujasnit si přesné požadavky na přístroje, protože stránka nabízí široký sortiment, od jednoduchých pomůcek až po sofistikovanější technologie. Z vlastní zkušenosti mohu říct, že online nákup laboratoře má řadu plusů, hlavně pak při hledání dostupných laboratoří s náhradními díly a servisem. Myslím, že takové nákupy jsou dnes běžné a stále více škol i firem přes internet vybavuje své laboratoře.